• fullslide1
  VISIE
  We beleven een fantastische tijd want
  alles is opnieuw uit te vinden.
  ― Xavier Van der Stappen
  ECAR 333
 • fullslide1
  Ons credo
  Het 100% elektrische en Belgische
  voertuig, geproduceerd in uw buurt met
  lokale materialen.
  ― Ecar 333
  ECAR 333

ECAR, de 100% elektrische Belgische auto

Ons credo: de productie van elektrische voertuigen met lokale middelen voor de lokale markt.

DE GENESIS VAN HET CONCEPT ECAR

Ecologie

ECAR is ontstaan uit de wens om de impact op het milieu van zijn productie en consumptie zoveel mogelijk te beperken. Het ontwerp, de keuze en de montage van de componenten en materialen werden gemaakt om het concept te optimaliseren, en ons leefkader niet te verstoren. ECAR biedt een waar alternatief voor de meer dan 6 miljoen thermische voertuigen in gebruik in Belgià«.

Samenleving

ECAR ontwikkelt een concept van nabijheid dat lokale arbeidskrachten, lokale hulpbronnen voor een lokaal gebruik impliceert. ECAR integreert zich in een breder concept dat productie van energie, habitat en welzijn combineert. ECAR wil aantonen dat lokale productie mogelijk is.

Kostenvriendelijk

De totale kostprijs van de ECAR is veel minder dan die van een traditionele thermische wagen. De elektriciteitskost, het opladen op om het even welke stopcontacten, de belastingen en de verzekeringen zijn betaalbaar laag. Het comfort en het gebruiksgemak maken van het voertuig een polyvalente oplossing voor stedelijk en voorstedelijk gebruik.

Biotoop

ECAR heeft een eigen lokale biotoop gecreà«erd. Leveranciers en onderaannemers werden geselecteerd in een straal van 300 km rond de plaats van productie. Elk onderdeel is rationeel ontworpen en wordt lokaal geproduceerd. Elk materiaal van de ECAR kan worden recycled en zal ter plaatse worden verwerkt.

Laatste news