5348

Belgische E-Car verkoopt eerste elektrische voertuigen op Autosalon

Twee jaar na de voorstelling van zijn concept car pakt de eerste Belgische fabrikant van elektrische voertuigen E-Car op het Autosalon van Brussel uit met drie verkoopsklare versies. En een boodschap voor de overheid: 'Als het de politiek echt menens is met de elektrische wagen, dan moet ze nu het voorbeeld geven'. E-Car hoopt dit jaar 50 voertuigen te verkopen.

Het opvallendste uiterlijke kenmerk aan de E-Car is dat het voertuig maar drie wielen heeft, om ecologische redenen. Hij is grotendeels samengesteld uit gerecycleerde materialen, meet 3,6 meter lang en weegt 550 kg. Het vermogen piekt op 30 pk, de maximumsnelheid bedraagt 130 km/u.

Bezoekers van het Autosalon kunnen in paleis 9 drie modellen bewonderen. Het vlaggenschip is de stedelijke 333, wat staat voor drie wielen, een autonomie tot 300 km en drie zitplaatsen. De 332 is een luxe roadster met lederen interieur, twee zitplaatsen en een autonomie van 300 km, de 311 telt slechts één zitplaats en heeft een autonomie van 100 tot 150 km. Opladen aan een conventioneel stopcontact kan in drie uur tijd, belooft E-Car.

knack.be

100 procent Belgisch

avatar